ספק עוגיה, ספק לחמניה מטוגנת, השם "חם-חם" ניתן לו מפני שאוכלים אותו חם
זאת מן לחמניה מתוקה הטבולה בדבש והמתאימה לימות החנוכה, להביא ליולדת המגיעה הביתה, סתם לפנק את בני המשפחה, להביא ככיבוד לבית הכנסת בעליה לתורה.
תודה לאמא על המתכון.
1 ק"ג קמח
2 ביצים שלמות
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
כף וחצי שמרים יבשים
קורט מלח
2.5 כוסות מים פושרים
לערבב את כל החומרים לבצק עדין ורך.
לחלק את הבצק ל-4 חלקים.
לרדד כל חלק לעובי של 1 ס"מ
לחתוך לחתיכות מעוינות קטנות.
לטגן בשמן עמוק עד הזהבה.
סירופ:
1 ק"ג סוכר
3 כוסות מים
לאחר יצירת בועות להוסיף חצי לימון סחוט
לטבול את העוגיות בסירופ, להניח על מגש ולאכול.
והעיקר בבריאות.
זאת מן לחמניה מתוקה הטבולה בדבש והמתאימה לימות החנוכה, להביא ליולדת המגיעה הביתה, סתם לפנק את בני המשפחה, להביא ככיבוד לבית הכנסת בעליה לתורה.
תודה לאמא על המתכון.
1 ק"ג קמח
2 ביצים שלמות
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
כף וחצי שמרים יבשים
קורט מלח
2.5 כוסות מים פושרים
לערבב את כל החומרים לבצק עדין ורך.
לחלק את הבצק ל-4 חלקים.
לרדד כל חלק לעובי של 1 ס"מ
לחתוך לחתיכות מעוינות קטנות.
לטגן בשמן עמוק עד הזהבה.
סירופ:
1 ק"ג סוכר
3 כוסות מים
לאחר יצירת בועות להוסיף חצי לימון סחוט
לטבול את העוגיות בסירופ, להניח על מגש ולאכול.
והעיקר בבריאות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה